25 juni, 2015

En dag med Jakob Hellman vid havet

En dag med Jakob Hellman vid havet
Jakob Hellman i havet

Så mycket av min tid som frilansfotograf går åt till att hålla ett företag igång och flytande, utrymmet för att ha sig själv som uppdragsgivare önskar jag kunde vara större. Så därför är jag så glad att jag och min vän Jakob Hellman tog oss ut en dag för att ta porträttbilder som främst skulle nöja oss båda. Ambitionen vi hade var att ta intressantare och roligare porträttbilder. Gärna lite avigt och så långt ifrån rockstjärna vid tegelvägg som vi kunde ta det. Jag har länge velat ta porträttbilder av Jakob då han under lång tid varit lite av en musikalisk hjälte. Redan för mer än tio år sedan staplade jag fram efter en konsert på Nalen i Stockholm för att fråga honom om det skulle vara möjligt. Han sa ja redan då, men sen rann det ut i sanden då jag hela tiden kunde komma på ursäkter för att tiden, platsen, kameran och så vidare inte var rätt.

På andra vägar än de musikaliska har vi lärt känna varandra och blivit vänner, och då kändes plötsligt steget att ta dessa bilder inte så stort. Jag tror faktiskt att vi lyckades hitta precis rätt tidpunkt.

I bakhuvudet fanns en bildidé där Jakob i kostym skulle stå och spela i vattnet, den förverkligade vi och Jakob tog en av sina favoritgitarrer och gick ut i det kalla vattnet och körde igång. Gitarren i luften var en grej som Jakob kom på, vart den landade vill jag låta vara oskrivet. Det finns massor av fler bilder som vi känner oss nöjda med, som jag hoppas kunna visa vid ett annat tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *